Werkfit

Het je een Ziektewet-, Arbeidsongeschiktheid, of Wajong-uitkering (of recent gehad) en wil je de betaalde arbeidsmarkt opgaan maar ben je daar nog niet helemaal klaar voor? Een Werkfit maken traject bij Controlfit helpt jou hierbij! Samen met je coach maak je een plan waarin je stap voor stap gaat werken aan dat wat voor jou nodig is om werkfit te worden. De focus in de Werkfit maken trajecten van Controlfit ligt met name op het verbeteren van jouw vitaliteit, zowel fysiek als mentaal.

 

Hoe ziet een Werkfit maken traject bij Controlfit eruit?

We starten het traject met een intakegesprek waarin jouw situatie in kaart wordt gebracht. Samen bekijken we wat Controlfit voor jou kan betekenen. Na het intakegesprek stellen wij een re-integratieplan op. I het re-integratieplan staan de activiteiten vermeld die wij gaan inzetten om jou weer werkfit te maken.

Ieder traject start met het afnemen van een korte vragenlijst die inzicht geeft in hoe het ervoor staat met je vitaliteit en inzetbaarheid. Jouw coach zal de resultaten met je bespreken en samen stellen jullie een plan van aanpak op om te werken aan de onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Dit plan zal gericht zijn op het verbeteren van zowel je lichamelijke fitheid alsook je mentale belastbaarheid. Dit valt onder de activiteit persoonlijke effectiviteit. Onderwerpen waarin wij je begeleiden zijn bijvoorbeeld: meer beweging, sporten, slaap, voeding, energie-niveau, dagstructuur, mentale veerkracht, persoonlijk leiderschap, omgaan met stress of beperking, ontspanning, concentratie, enz.

Wanneer we in de loop van het traject merken dat je je lichamelijk en mentaal sterk genoeg voelt om over werk na te denken, gaan we meer aandacht besteden aan het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie. Bij deze activiteit helpt de coache je om inzicht te krijgen in wat voor soort werk bij jou past qua interesse en belastbaarheid. We zullen je ook leren hoe je jezelf succesvol kunt presenteren bij een nieuwe werkgever. Wanneer je al wat langer uit het arbeidsproces bent, zullen we ook werken aan het versterken van je werknemersvaardigheden. Een werkervaringsplek behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Zo kun je kennismaken met een nieuwe werkplek, arbeidsritme opbouwen en werken aan de vaardigheden die nodig zijn om een goede werknemer en collega te zijn. Controlfit maakt hiervoor gebruik van het netwerk van benVitaal, bestaande uit meer dan 500 werkgevers.

Aan het einde van het Werkfit maken traject heb je geleerd hoe je ervoor kunt zorgen dat je je zo vitaal mogelijk voelt. Je hebt zowel op lichamelijk als mentaal vlak stappen gezet waardoor je je fit genoeg voelt om weer aan het werk te gaan. Je hebt je eigen valkuilen en talenten leren kennen en weet nu hoe je daar zo goed mogelijk mee kunt omgaan. Je hebt inzicht gekregen in je interesses en (on)mogelijkheden op het gebied van werk en weet hoe je jezelf kunt profileren naar een mogelijke nieuwe werkgever.

 

 

 

Klantbeoordelingen

Controlfit scoort een 8,8 voor het klanttevredenheidsonderzoek en heeft alle Werkfit maken trajecten succesvol afgesloten.

"Bedankt voor je geweldige begeleiding. Met ups & downs gaan we gewoon verder! Zonder jou was ik nooit zover gekomen! Bedankt!"

"Eerst wist ik niet wat ik kon verwachten van het traject bij Controlfit, maar nu ben ik blij dat ik het traject ben aangegaan. Ik heb door jullie goede hulp zelfs een baan gevonden waar ik heel gelukkig mee ben."

 

Aanmelden

De aanmelding voor een Werkfit maken traject bij Controlfit verloopt vaak na doorverwijzing van een contactpersoon van het UWV, zoals Arbeidsdeskundige, Re-integratiebegeleider of Adviseur Werk. De kosten van een Werkfit maken traject worden volledig betaald door het UWV.

Heb je een contactpersoon bij het UWV? Jouw contactpersoon kan je doorverwijzen naar Controlfit. Je kunt ook zelf aangeven bij jouw contactpersoon dat je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek wilt aangaan met Controlfit.

Heb je nog geen contactpersoon bij het UWV? Wij raden je dan aan om eerst een gesprek aan te gaan met het UWV om jouw wensen ten aanzien van werk kenbaar te maken. Neem hiervoor contact op met telefoon 088-8989294 (UWV Telefoon Werknemers).