Rookvrij & Fitter

Roken staat op nummer 1 in het preventiebeleid van de Nederland en 80% van de rokers wil eigenlijk stoppen. In samenwerking met ziekenhuis CWZ is een innovatief stoppen-met-roken programma ontwikkeld. Bij Rookvrij & Fitter spelen beweging en leefstijlverandering een grote rol. Doordat deelnemers meer bewegen, hebben ze minder drang naar sigaretten, minder last van ontwenningsverschijnselen en komen ze minder aan in gewicht of vallen ze zelfs af. 

Het programma van Rookvrij & Fitter wordt 1 x per kalenderjaar vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraars. De deelnemer betaalt hierbij ook geen eigen risico. Dit kosteloos stoppen-met-roken programma wordt door onze erkende coaches van Controlfit verzorgd. 

Rookvrij en Fitter bestaat uit verschillende onderdelen. Samen zorgen ze ervoor dat de deelnemer voor altijd stopt met roken! 

 1. Het handboek en de knijpbal
  Na aanmelding via de website ontvangt de deelnemer een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee hij leert de drang naar sigaretten te verslaan. 
 2. De intake
  Samen met de stoppen-met-roken coach bespreekt de deelnemer tijdens de intake onder andere de motivatie om te stoppen, het rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen, hoe het programma er verder uit gaat zien en eventueel gebruik van nicotine vervangende middelen.​​​​​​
 3. De groepssessies
  De groepssessies vinden plaats in een beweegzaal gedurende 3 weken (2 x per week 1 uur). Iedere sessie bestaat uit een opening, activieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een andere thema centraal. 
 4. De Fresh Air Walks
  Iedere week kan de deelnemer deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling onder begeleiding van een stoppen-met-roken coach. Tijdens deze wandeling kan er gepraat worden over alles dat te maken heeft met (stoppen met) roken, maar ook over andere dingen. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag de deelnemer blijven mee wandelen. Hierdoor is het mogelijk om doorlopend ondersteuning te blijven krijgen als dit nodig is of omdat het gewoon gezellig en gezond is. Een stukje nazorg. 
 5. Outtake na de intensieve begeleiding
  Nadat je 3 weken weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een outtake met de coach. Hierin kijkt de deelnemer terug op de afgelopen weken en kijkt hij naar hoe hij de stopbeslissing vol gaat houden. De coach zal de deelnemer ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. 

KLIK HIER OM MEE TE DOEN!