Naar werk

De naar werk trajecten van controlfit zijn individuele loopbaancoachtrajecten, die opgebouwd zijn aan de hand van de volgende stappen:  

Wie ben ik?
Het persoonsprofiel van de klant wordt in kaart gebracht en geeft inzicht in jouw karakter en sterke kanten. Voorbeelden van methodes die toegepast worden zijn de sterke kanten test, 365 graden feedback, DISC profiel, Hollands menstypologie. 

Wat wil ik?
In deze stap wordt onderzocht wat de loopbaanankers voor de klant zijn, wat vindt iemand belangrijk in werk, waar liggen interesses en wat zijn iemands waarden en overtuigingen. Aan de hand van oefeningen die zowel het concrete als het onderbewuste aanspreken brengen we dit in kaart. We laten iemand dromen en gaan van daaruit naar de realiteit van wat haalbaar is. Ook worden belemmerende overtuigingen en weerstand in kaart gebracht en omgebogen. Voorbeelden van methodes die toegepast worden zijn: moodboard maken, Disney methode, PAKSOC. Loopbaananker vragenlijst en motiverende gespreksvoering. 

Wat kan ik?
In deze stap wordt gekeken naar de competenties en vaardigheden van de klant. Ook de belastbaarheid en persoonlijk leiderschap van de deelnemer worden in kaart gebracht. In deze stap wordt gebruik gemaakt van een TNO gevalideerde vragenlijst gericht op inzetbaarheid en vitaliteit, daarnaast worden technieken ingezet zoals het competentiespel, de LINC vragenlijst en de sterke kanten test. Met name voor mensen met een arbeidsbeperking wordt in deze stap extra aandacht gegeven aan de huidige mogelijkheden die passen bij de belastbaarheid. 

Waar vind ik dat?
In deze stap begeleiden en stimuleren we de klant om vanuit persoonlijk leiderschap zelf stappen te zetten in het ontdekken en creëeren van mogelijkheden. Netwerk opbouwen, profileren op bijv. linkedin, oriënteren op vacature sites enz.  

Hoe kom ik daar?
De klant mag gebruik maken van het netwerk van Controlfit/benVitaal van meer dan 500 bedrijven. Wanneer de functierichting duidelijk is, zal actief contact gezocht worden met de HR afdeling van de bedrijven om een kennismakingsgesprek te initiëren. Ook helpen we de klant met een cv opstellen, een profielschets te maken waarin ze zichzelf en hun ontwikkeling positief presenteren en helpen we met sollicitatiebrieven en gesprekken. 

Hoe blijf ik duurzaam aan het werk?
Controlfit is gespecialiseerd in coaching op duurzame inzetbaarheid. De vitaliteitscoaches van benVitaal begeleiden de klant in het  bewustwordingsproces van het eigen persoonlijk leiderschap om hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid goed te houden. Wat is nodig om het werk goed te kunnen blijven doen? We leren de klant te kijken naar acties/gedrag waar de klant zelf invloed op heeft. Ze krijgen handvaten om zichzelf op lange termijn duurzaam inzetbaar te houden.